COVID-19 OHJEISTUS

Noudatamme Covid19 pandemian aikana Suomen viranomaisten säädöksiä ja ohjeita (www.thl.fi) sekä Olympiakomitean ohjeistusta.

Tämä ohjeistus on luotu 10.12.2020 voimassa olleen viranomaisohjeistuksen pohjalta, ohjeistusta päivitetään tilanteen mukaan.

Harjoituksiin ja kilpailuihin tullaan vain terveenä. Koronavilkku -sovelluksen lataamista puhelimeen suositellaan!

Jos on yhtään alla mainittuja oireita, älä tule harjoituksiin/kilpailuihin!

Koronavirustaudin oireita voivat olla:

• kuume

• väsymys

• yskä

• nuha

• kurkkukipu

• pahoinvointi

• hengenahdistus

• ripuli

• lihaskivut

• hajuaistin tai makuaistin heikkeneminen

Mikäli urheilijalla/toimitsijalla on oireita ja epäillään tartunnan saamista oireiden arviointi on syytä tehdä Omaolo - palvelussa (https://www.omaolo.fi/) ja tämän jälkeen käydä tarvittaessa koronavirus testissä.

Toimintatapa harjoituksissa ja kilpailuissa

Samat hygieniasäännöt pätevät kuin muuallakin eli muista käsienpesu, yski ja aivasta joko hihaan tai nenäliinaan. Laita nenäliina tai kertakäyttöinen maski heti käytön jälkeen roskakoriin. Käytä maskia ja muista etäisyys toisiin!

Palkintojenjako

Palkintojenjaossa suositellaan vahvasti maskin käyttöä. Palkintoja jaettaessa ei kätellä eikä halata.

Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tapauksissa missä etäisyyksien pitäminen on vaikeaa ja aina sisätiloissa.

Muista turvavälit!

- pidä etäisyyttä muihin harjoitteluryhmiin

- muista turvaväli hissijonossa

- pidä startissa riittävä etäisyys (1,5-2 m) edelliseen laskijaan

- mene hissiin vain oman ryhmän jäsenen kanssa:

o ankkurihissiin yksin tai oman ryhmän jäsenen kanssa

o tuolihissiin vain oman ryhmän jäsenen kanssa

jos kuomullinen hissi, kuomu pyrittävä pitämään auki

jos samaan tuoliin tulossa muitakin, niin pidä tarvittava 1 m väli

o gondoliin suositellaan maskin käyttöä

- urheilijoilla ei taukotiloja sisätiloissa; ravintolat eivät ole taukotiloja

Kisojen ilmoittautumismaksu voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan.

Mikäli sinulla todetaan koronavirus kilpailuiden aikana tai parin päivän kuluessa niiden jälkeen, niin ole myös yhteydessä Helsinki Ski Club ry:n Covid19-vastaavaan, Olli Saravuo p. 0400 748 890

Toimitsijat, joukkueenjohtajat ja valmentajat

Joukkueenjohtajien kokous

- Joukkueenjohtajien kokous pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona

- Jos ulkona järjestäminen ei ole mahdollista järjestetään jojot teams kokouksena

- Koronaohjeistus käydään jojossa läpi ja joukkueenjohtajilla on vastuu käydä koronaohjeistus joukkueensa kanssa läpi

- kisaliivit jaetaan joukkueittain kokouksessa

Toimitsijat

- Ajanotto ja ajanottokoppi

o Ajanottokoppiin on sallittu pääsy vain ajanoton henkilöstöllä, sihteerillä, kuuluttajalla sekä kilpailunjohtajalla ja kilpailutuomarilla.

o Ajanottokopissa on käytettävä maskia.

o Live-timing käytössä ja tulospalveluna toimii seuran nettisivut; erillistä paperista tulostaulua ei ulkona.

o kilpailupöytäkirja täytetään tuomareiden kanssa ulkotiloissa

o Kisojen virallisena ilmoitustauluna toimii Whatsapp-ryhmä, jossa ovat joukkueenjohtajat ▪ Joukkueenjohtajat laittavat tiedon eteenpäin laskijoilleen

- Lähtö ja lähtökoppi

o Starttikoppiin saavat organisaatiosta mennä vain seuraavat henkilöt:

▪ TD, Kilpailunjohtaja, Kilpailutuomari, Lähettäjä, Lähtötuomari, Ajanotosta kellojen asentaja

o Starttikopissa tulee muiden kuin urheilijan aina käyttää maskia!

o Mikäli starttikoppi ei ole käytössä, lähettäjän, lähtötuomarin sekä lähdön järjestelijän tulee käyttää maskia.

o Urheilijan lisäksi vain yksi henkilö starttiin ja hänen tulee käyttää maskia startissa.

o Starttikopissa vain yksi urheilija kerrallaan.

- Taukotiloja ei järjestetä, jotta vältämme joukkokokoontumisia

- Toimitsijoille pidetään saatavilla maskeja. Vaihtomaskeja oltava tarpeellinen määrä (huom! sade, kosteus jne).

- Ajanottokopissa oltava käsidesiä.

- Kilpailut on yleisöltä suljettu

Tiedotus ja somenäkyvyys

- Ohjeistus löytyy seuran internetsivuilta www.helsinkiskiclub.fi/kilpailut

- Kisoissa syytä muistuttaa kuuluttamalla turvaväleistä

- Harjoituksista ja kilpailuista voi vapaasti jakaa tunnelmia ja fiiliksiä, mutta muistetaan kuitenkin sisällöissä viranomaisten suositukset ja ohjeistukset. Esim. ei näprätä maskia videolla tai muutoin väärin käytetä sitä jakaessa sosiaaliseen mediaan sisältöjä ja muistetaan turvavälit myös somen sisällöissä.